Blog

Heet, koud, lauw?

Heet, koud, lauw?
Hoe zit het met de temperatuur van het water voor een perfect kopje thee?In vorige blogs hadden we het al over het belang van kalkarm en vers water en hoe je ijsthee kunt zetten met gewoon koud kraanwater. Daarnaast is de juiste temperatuur voor een warm kopje thee ook van groot belang. Veel mensen vinden groene thee bijvoorbeeld erg bitter. Dat komt ten eerste omdat ze het met kokend water zetten. Hoe heter het water, hoe makkelijker de bittere stoffen in de thee kunnen loskomen. 

Nieuwe oogst 2016

Nieuwe oogst 2016
Lente staat voor nieuwe oogst, vers, pril en al het lekkers dat daarbij hoort: witte asperges, sappige Hollandse aardbeien, nieuwe aardappelen en knalroze rabarber. Bij thee staat lente voor de nieuwe oogst na de winterslaap van de theestruiken. De Darjeeling First Flush (FF) is elk jaar koploper: de eerste pluk is in Darjeeling doorgaans in februari, net voor de moesson. Hoewel het blad van de Darjeeling FF eerder groen ziet dan zwart - vanwege korte oxidatie, waardoor het blad niet helemaal bruin wordt - valt het toch echt in de categorie zwarte thee. Zodra de eerste samples van het jaar binnenkomen weet ik: de lente komt eraan! FF smaakt trouwens fantastisch met die andere lente-held: de witte asperge.