Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.            

Ja, ik ga akkoord X

Thee en chocolade: een lekker stel!

Thee en chocolade. Vaak wordt gedacht dat deze twee prima bij elkaar passen. Dat is niet altijd het geval. Wél als we het hebben over goedkope chocolade die vooral veel suiker en melkpoeder en een laag aandeel cacao bevat. De smaak hiervan is vaak vlak, plakkerig en zoet en dit combineert met vrijwel alle theesoorten. Wanneer je chocola van een hogere kwaliteit gaat combineren met thee wordt het een ander verhaal. De smaak wordt complexer en dat kan botsen met thee, zeker als deze een stevig eigen karakter heeft. Maar het kan ook zo zijn dat je juist een heel verrassende smaakexplosie krijgt.

Lees meer

Earl Grey

Earl Grey is één van de populairste theeën in de westerse wereld. Hij wordt gearomatiseerd met de etherische olie van de Bergamot citrusvrucht. Er wordt meestal een blend van zwarte thee voor gebruikt, vaak Assam (uit India) en Ceylon (uit Sri Lanka), maar tegenwoordig komen groene, witte en Oolong Earl Grey ook voor.

Lees meer

Nederlandse theeplantage

Een Nederlandse theeplantage, is dat mogelijk? In eerste instantie zou je denken van niet. De theeplant groeit in tropisch en subtropisch gebied, tussen de 600 en 2500 meter hoogte, heeft een licht zure grond en veel zon en regen nodig. Dat laatste is voor Nederland niet zo’n probleem, maar die overige factoren zijn best lastig, met name die gewenste hoogte.

Lees meer

Matcha

Matcha thee is al een paar jaar razend populair en die populariteit neemt alleen maar toe. Matcha ijs, Matcha latte, Matcha cake, Matcha chocolade, je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt Matcha aan toegevoegd.

Lees meer

Cocktails met thee

Dat je ook heerlijke cocktails en mocktails kunt maken met thee is al enige jaren bekend. Maar hoe doe je dat nu? Dat leg ik je in dit blog uit aan de hand van wat informatie en tips.

Lees meer

Thee en gewicht

De juiste temperatuur voor thee hebben we al in een eerder blog besproken, maar het gewicht, dus hoeveel thee per pot je gebruikt, is minstens zo belangrijk voor de uiteindelijke smaak. Ook hier geldt trouwens weer: dit zijn uitgangspunten; volg vooral je eigen smaak.

Lees meer

6 artikel(en)

producten