Tips voor het organiseren van een high tea

 

Wat is een 'high tea'?

Een ‘high tea’ – of een ‘afternoon tea’ – is van oorsprong een Engelse traditie. De dames van het hof begonnen met het organiseren van een high tea om de tijd te overbruggen tussen de lunch en het avondeten. Bij een high tea worden allemaal lekkere zoete en hartige hapjes geserveerd in combinatie met verschillende soorten thee. In dit blog geven wij je tips voor het organiseren van een high tea!

Begin op tijd met plannen

Het organiseren van een high tea brengt best wel wat werk met zich mee. Zo moet je bedenken wat voor een hartige of zoete hapjes je wilt maken en serveren, wat voor een thee je gaat schenken en hoe je de tafel wilt gaan aankleden. Wij raden aan om hier ongeveer 2 dagen voor uit te trekken. Zo wordt jouw high tea onvergetelijk!

 

Hartige hapjes voor een high tea

-          Belegde broodjes met bijvoorbeeld zalm en roomkaas, pittige kaas met rucola of tomaat-mozzarella.

-          Koude soep uit een glas zoals courgette-avocado soep of een tomaten gazpacho.

-          Bladerdeeghapjes met bijvoorbeeld walnoot en geitenkaas of spinazie en zongedroogde tomaat.

 

Zoete hapjes voor een high tea

-          Een fruitbakje met seizoensfruit. In de lente kun je bijvoorbeeld kiezen uit aardbei, abrikoos, kers, meloen of nectarine.

-          Chocoladefondue met verschillende soorten fruit om te dippen.

-          Macarons.

-          Zelfgemaakte cakejes of muffins (ook leuk om zelf te versieren tijdens de high tea).

 

Thee voor een high tea

Als je je high tea echt bijzonder wilt maken is het leuk om verschillende losse theesoorten neer te zetten op tafel. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een theedoos met losse thee bakjes, maar ook een leuk schaaltje met daarop losse thee ziet er erg feestelijk uit. Voor losse thee heb je wel een theefilter nodig, of een theepot met een theefilter. Voor extra flair kun je ook verschillende theepotten neerzetten op je gedekte tafel waar je verschillende theesoorten uit schenkt. Denk aan een gietijzeren theepot, een leuke keramieken theepot, een glazen theepot of een ander model.

Lekkere theesoorten voor een high tea zijn:

-          Oolong thee: een lichte thee met bloemige tot volle smaak.

-          Thee van bloemen: lichte theesoorten met een natuurlijke zoete smaak.

-          Witte thee: een thee met fruitige of bloemige smaken en een frisse afdronk.

-          Muntthee: verse muntthee met honing blijft een lekkere en frisse klassieker.

 

Cocktails met thee

Als je nu nog een stapje verder wilt gaan dan kun je het menu aanvullen met alcohol. Onze tip? Maak cocktails met thee! De kracht van thee zit hem in de smaakversterking die thee van nature heeft. Door thee als basis voor een cocktail (of een mocktail) te gebruiken, worden de andere ingrediënten intenser van smaak. Meer over cocktails met thee lees je hier!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Neem dan ook een kijkje bij onze andere blogs!