Thee, dat is de laatste jaren voor veel mensen een zakje een paar seconden door een mok heet water slingeren en gedachteloos opdrinken tijdens andere bezigheden. Dat is jammer, want thee heeft veel te bieden, op allerlei momenten, de hele dag door. Mits je het goed zet, met kennis, aandacht en de juiste hardware.

Bredemeijer is het daar roerend mee eens en dus nodigden ze me uit om tijdens hun Bloggers Event een theeproeverij te geven in combinatie met eten: tea & foodpairing.

Eerst de basis
Ik legde uit hoeveel soorten thee er zijn, wat thee nu eigenlijk is, hoe je die het beste zet en met wat voor potten, welke aroma’s thee kan hebben (minstens zoveel als in wijn) en dat thee net zo’n mooi effect kan hebben op eten als wijn. Dat liet ik ook proeven natuurlijk.

Tea & Foodpairing

De gasten werden ontvangen met Oriental Beauty Oolong uit Taiwan en havermout-cranberry-notenkoekjes volgens recept van blogger Koken met Karin.Tijdens de lezing serveerden we stamppot van andijvie, citroen, geroosterde amandelen en basilicum met Koreaanse groene thee: Jangwon van Simon Lévelt, gevolgd door speltcrackers met paddenstoelenpaté, met Chinese witte pu er thee. We sloten af met zwarte Indiase thee: Assam Zomerpluk van Simon Lévelt met  zoute karamel-melkchocolade en pure chocolade.