Thee kan helpen bij het behandelen van depressieve gevoelens

 

Dat thee helende eigenschappen bevat is algemeen bekend. Maar wist je dat thee ook kan helpen bij het behandelen van depressieve gevoelens? In dit blog vertellen wij je over de voordelen van thee op je mentale en fysieke gezondheid.

1. Het theezetproces heeft een kalmerende werking

Rituelen en routines kunnen helpen bij het tegengaan van depressieve klachten. Zo ook iets simpels als je bewust worden van het theezetproces en kijken naar thee die aan het trekken is of een theebloem die uitvouwt. Een glazen theepot is hier een heel leuk product voor. Zo kun je in de theepot dit proces zien gebeuren!

2. Thee is goed tegen vermoeidheid

In bijna alle theesoorten zit cafeïne, net zoals in koffie. Bij thee heet dit theïne. Maar waar je van koffie juist onrustig kan worden, zorgt theïne ervoor dat je meer focus en meer energie krijgt. Op dagen dat je helemaal geen energie hebt of je futloos voelt kan een kopje thee je goed doen.

3. Thee is goed voor je gezondheid

In thee zitten allerlei kruiden die bijdragen aan het gezond houden van je lichaam. Zo zit er in thee veel antioxidanten die helpen tegen (hoofd)pijn en andere kwaaltjes en goed zijn voor de ontgifting van je lichaam. Een gezonder lichaam kan beter vechten tegen een depressie!

4. Thee helpt met het bestrijden van angst

Angst en paniek worden sneller aangewakkerd bij mensen die last hebben van depressieve klachten. Vooral in de beginfase, als de klachten nog niet heel sterk aanwezig zijn, een kruidige thee als Sint-Janskruid heel goed helpen bij het bestrijden van angst, paniek en zelfs nachtmerries.

5. Thee kan helpen bij slapeloosheid

Er zijn een aantal kruideninfusies die kalmerende eigenschappen hebben. Daardoor kunnen ze helpen bij het verlichten van slapeloosheid. Een goed voorbeeld is Engelwortel. Door dit kruid wordt je hoofd wat rustiger en val je gemakkelijker in slaap.

De volgende drankjes kunnen helpen bij het bestrijden van depressieve klachten:

- Verse citroenmelisse
- Groene thee
- Kamillethee
- Engelwortelthee
- Thee van rozenblaadjes
- Valeriaanthee

Wil je een aantal van deze theetips gaan uitproberen? Neem dan eens een kijkje in onze brede collectie van theepotten. Wie weet zit er wel een theepot tussen die het theezetproces nog leuker maakt!