4 redenen waarom we borosilicaatglas gebruiken voor onze theepotten

 

Al onze glazen theepotten worden gemaakt van hoogwaardig borosilicaatglas. Dit glas is duurzaam, hittebestendig en heeft een lange levensduur. Maar dat zijn niet de enige redenen waarom wij graag dit materiaal gebruiken. Dit zijn de vier redenen waarom wij borosilicaatglas gebruiken voor onze theepotten!

 

Wat is borosilicaatglas?

Borosilicaatglas is een speciaal soort glas dat niet breekt of barst bij extreme temperatuurswisselingen, zoals normaal glas wél kan doen. Daarom is het materiaal perfect voor bijvoorbeeld theepotten. Als er voorzichtig mee wordt omgegaan kan borosilicaatglas jaren meegaan.

 

Waarom gebruiken we borosilicaatglas voor onze theepotten?

 

1) Borosilicaatglas is sterk

Als je borosilicaatglas goed onderhoudt dan gaat het jaren mee. Het is een sterke en duurzame keuze voor glaswerk dat dagelijks wordt gebruikt en het is licht van gewicht.

 

2) Borosilicaatglas is goed verkrijgbaar

Het glas wordt gemaakt van silicium en boortrioxide. Deze materialen zijn in overvloed te verkrijgen, dus het maken van deze glassoort heeft een lage impact op het milieu. Het materiaal is veilig om te gebruiken.

 

3) Borosilicaatglas is bestand tegen zuurerosie

Sommige dranken zorgen voor zuurerosie, maar borosilicaatglas is hier tegen bestand! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over schadelijke stoffen die in je kopje thee belanden.

 

4) Creatief met het ontwerp van onze theepotten!

Borosilicaatglas kan makkelijker in allerlei vormen worden geblazen dan andere soorten glas, waardoor wij creatiever kunnen zijn met de ontwerpen van onze theepotten!

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje in onze collectie glazen theepotten en theeglazen!