Gietijzeren theepotten

Haal het verre oosten in huis met een theepot uit onze collectie gietijzeren theepotten! Creëer thuis een ware theeceremonie met de gietijzeren theepotten in Aziatische stijl! Met de bijpassende theekopjes en onderzetter maak je de set compleet. Onze gietijzeren theepotten komen in verschillende kleuren. Zo kun je kiezen uit zwart, blauw, groen en meer! Alle gietijzeren theepotten zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal waardoor de theepotten lang meegaan bij dagelijks gebruik.

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina

De japanse geschiedenis van de gietijzeren theepot

De gietijzeren theepot heeft een lange en rijke geschiedenis in Japan. De eerste gietijzeren theepotten werden hier al gemaakt in de 16e eeuw, tijdens de ontwikkeling van de Japanse theeceremonie. Deze speciale theepot, ook wel tetsubin genoemd, werd een belangrijk onderdeel van deze ceremonie.

Tetsubins worden handgemaakt door gesmolten ijzer in mallen te gieten. De mallen zijn gemaakt van klei voor de hoogste kwaliteit theepotten, of van zand voor massaproductie. Het is belangrijk dat de tetsubins van ijzer zijn, omdat dit zorgt voor een zachtere, zelfs zoetere smaak van het water.


Dubbelwandige theepotDubbelwandige theepot


De kenmerken van een Bredemeijer® theepot gietijzer

Alle gietijzeren theepotten zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal waardoor de theepot lang meegaan bij dagelijks gebruik.

De voordelen van de gietijzeren Bredemeijer theepot:
 • Hoogwaardige kwaliteit duurzaam gietijzer waardoor thee langer warm blijft.
 • Geëmailleerde binnenzijde die de smaak van thee niet beïnvloedt.
 • Speciaal gevormde tuit voor schenken zonder druppelen.
 • Inclusief fijnmazig RVS theefilter.


Gietijzeren theepotten zijn, net zoals keramieken theepoteten, gemaakt van een sterk materiaal dat lang meegaat. Ze zijn ook goed bestand tegen hitte en kunnen daardoor goed warmte vasthouden. Dit zorgt ervoor dat de thee langer warm blijft.

Gietijzer is een natuurlijk materiaal dat geen chemicaliën aan de thee afgeeft. Hierdoor is het geschikt voor alle theesoorten, ook voor theesoorten die gevoelig zijn voor oxidatie, zoals groene thee.

Gietijzeren theepotten van Bredemeijer® - verschillende soorten

In de gietijzeren theepotten collectie van Bredemeijer hebben we verschillende designs, kleuren en maten. Zwart, blauw, groen en rood zijn kleuren die terugkomen in onze collectie. We hebben gietijzeren theepotten in verschillende groottes: van 0,6 liter tot 1,3 liter. Voor ieder huishouden is er een geschikte inhoudsmaat. Ook bieden we hele leuke giftsets met gietijzeren theepotten en kopjes of onderzetters. Zo maak je jouw Japanse gietijzeren theepot set helemaal compleet. Een giftset is leuk om te geven en om te krijgen. 


Een greep uit onze collectie:

  • Xilin 0,8 liter
  • Xilin 1,25 liter
  • Giftset Chengdu 1 liter met 4 porseleinen mokken
  • Giftset Sendai 1,2 liter met 2 porseleinen mokken
  • Theeset Shanghai 0,6 liter met 2 gietijzeren kopjes
  • Theeset Sichuan 1 liter met 2 porseleinen mokjes
  • Theepot Jang 1,1 liter
  • Theeset Hubei 1,2 liter met 2 porseleinen mokken
  • Theepot Xinjiang 1,0 liter

Onderhoud gietijzeren theepot

Spoel na het gebruik de Bredemeijer® gietijzeren theepot om met warm water en droog deze met een zachte doek. Zet de theepot weg zonder deksel, dit voorkomt roesten. U kunt eventueel een papieren doek tussen de deksel en de theepot doen, om vocht te laten absorberen. De emaillen binnenzijde van de gietijzeren theepot kan op lange termijn geheel donkerbruin worden. Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen en laat de theepot niet vallen, dit kan het emaille breken.

Reinig een gietijzeren theepot nooit in de vaatwasser, dit kan roest veroorzaken. Was de binnenzijde van de theepot voor het eerste gebruik goed uit met water en afwasmiddel en droog de theepot met een droge, schone doek.

Bredemeijer® theepot gietijzer kopen

Ben je op zoek naar de perfecte gietijzeren theepot? Kies uit onze ruime collectie gietijzeren theepotten, die warmte vasthouden en daarnaast aanwinst zijn voor je interieur. Een gietijzeren theepot koop je bij Bredemeijer. Dan haal je gegarandeerd kwaliteit en tijdloos design in huis, wat generaties lang mee gaat.