Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.            

Ja, ik ga akkoord X

Een theepot die past bij je interieur

Bredemeijer heeft een grote diversiteit aan theepotten. Naast het praktische van de theepotten, hebben ze ook een mooi design. Zo is er altijd wel een theepot die past bij jouw interieur. Ga voor neutraal wit of grijs bij een Scandinavisch interieur of breng juist kleur aan in je huis door een felle theepot te kiezen. Laat je inspireren!

Lees meer

Wat is de beste temperatuur van thee?

Theesommelier Mariëlla Erkens laat ons weten dat de juiste temperatuur voor een kopje thee van groot belang is. Veel mensen vinden groene thee bijvoorbeeld erg bitter. Dat kan komen omdat ze het met kokend water hebben gezet. Feit is namelijk hoe heter het water, hoe makkelijker de bittere stoffen in de thee kunnen loskomen. De ideale temperatuur van het water hangt af van de soort thee.

Lees meer

Tea around the globe

Thee is één van de populairste dranken ter wereld en wordt in bijna elk land gedronken. Dat gebeurt overal wel net even anders. Elke cultuur heeft zo zijn eigen tradities. Gelukkig waaieren deze verschillende gebruiken steeds meer uit over de hele wereld en maken we dus kennis met andere manieren om thee te drinken. Wij hebben een aantal tradities uit de wereld op een rijtje gezet.

Lees meer

Thee en chocolade: een lekker stel!

Thee en chocolade. Vaak wordt gedacht dat deze twee prima bij elkaar passen. Dat is niet altijd het geval. Wél als we het hebben over goedkope chocolade die vooral veel suiker en melkpoeder en een laag aandeel cacao bevat. De smaak hiervan is vaak vlak, plakkerig en zoet en dit combineert met vrijwel alle theesoorten. Wanneer je chocola van een hogere kwaliteit gaat combineren met thee wordt het een ander verhaal. De smaak wordt complexer en dat kan botsen met thee, zeker als deze een stevig eigen karakter heeft. Maar het kan ook zo zijn dat je juist een heel verrassende smaakexplosie krijgt.

Lees meer

Earl Grey

Earl Grey is één van de populairste theeën in de westerse wereld. Hij wordt gearomatiseerd met de etherische olie van de Bergamot citrusvrucht. Er wordt meestal een blend van zwarte thee voor gebruikt, vaak Assam (uit India) en Ceylon (uit Sri Lanka), maar tegenwoordig komen groene, witte en Oolong Earl Grey ook voor.

Lees meer

Nederlandse theeplantage

Een Nederlandse theeplantage, is dat mogelijk? In eerste instantie zou je denken van niet. De theeplant groeit in tropisch en subtropisch gebied, tussen de 600 en 2500 meter hoogte, heeft een licht zure grond en veel zon en regen nodig. Dat laatste is voor Nederland niet zo’n probleem, maar die overige factoren zijn best lastig, met name die gewenste hoogte.

Lees meer

Matcha

Matcha thee is al een paar jaar razend populair en die populariteit neemt alleen maar toe. Matcha ijs, Matcha latte, Matcha cake, Matcha chocolade, je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt Matcha aan toegevoegd.

Lees meer

Cocktails met thee

Dat je ook heerlijke cocktails en mocktails kunt maken met thee is al enige jaren bekend. Maar hoe doe je dat nu? Dat leg ik je in dit blog uit aan de hand van wat informatie en tips.

Lees meer

Thee en gewicht

De juiste temperatuur voor thee hebben we al in een eerder blog besproken, maar het gewicht, dus hoeveel thee per pot je gebruikt, is minstens zo belangrijk voor de uiteindelijke smaak. Ook hier geldt trouwens weer: dit zijn uitgangspunten; volg vooral je eigen smaak.

Lees meer

Het belang van water

Thee bestaat voor 99% uit water. Het water dat je gebruikt bij het zetten van thee heeft dus een grote invloed op de smaak. Hoe zachter het water, hoe lekkerder de thee!

Lees meer

Tags:

Artikelen 1 tot 10 van 11 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2