Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.            

Ja, ik ga akkoord X

Theesoorten, welke zijn er en wat is het verschil?

De wereld van thee in eindeloos. Er bestaan oneindig veel soorten en smaken. Toch wordt alle thee van dezelfde plant gemaakt, de Camellia Sinensis. Hoe kan het dan dat elke thee toch anders smaakt? Dat zit ‘m in de verwerking van de thee, die bepaalt namelijk het soort. Lees hier over de verschillende soorten en wat hun verschillen zijn.

Lees meer

Thee bij het eten

De juiste wijn zoeken bij een bepaald gerecht, iedereen kent het wel. Maar wist je dat dit ook met thee kan?

Lees meer

Chai Latte

Het woord ‘chai’ betekent letterlijk gewoon ‘thee’. In het Nederlands bedoelen we vaak de pittige, Indiase kruidenthee ‘massala chai’ als we het over chai thee hebben. Lees hier alles over deze heerlijk verwarmende thee.

Lees meer

Herfstthee

De blaadjes vallen van de bomen, buiten wordt het frisser en het wordt vroeger donker. Het is herfst! De warme truien mogen weer uit de kast en 's avonds heerlijk genieten van een warm kopje thee op de bank. Maar welke thee is nu het lekkerst om te drinken in de herfst? Wij geven je een aantal recepten speciaal voor het najaar.

Lees meer

Een theepot die past bij je interieur

Bredemeijer heeft een grote diversiteit aan theepotten. Naast het praktische van de theepotten, hebben ze ook een mooi design. Zo is er altijd wel een theepot die past bij jouw interieur. Ga voor neutraal wit of grijs bij een Scandinavisch interieur of breng juist kleur aan in je huis door een felle theepot te kiezen. Laat je inspireren!

Lees meer

Wat is de beste temperatuur van thee?

Theesommelier Mariëlla Erkens laat ons weten dat de juiste temperatuur voor een kopje thee van groot belang is. Veel mensen vinden groene thee bijvoorbeeld erg bitter. Dat kan komen omdat ze het met kokend water hebben gezet. Feit is namelijk hoe heter het water, hoe makkelijker de bittere stoffen in de thee kunnen loskomen. De ideale temperatuur van het water hangt af van de soort thee.

Lees meer

Tea around the globe

Thee is één van de populairste dranken ter wereld en wordt in bijna elk land gedronken. Dat gebeurt overal wel net even anders. Elke cultuur heeft zo zijn eigen tradities. Gelukkig waaieren deze verschillende gebruiken steeds meer uit over de hele wereld en maken we dus kennis met andere manieren om thee te drinken. Wij hebben een aantal tradities uit de wereld op een rijtje gezet.

Lees meer

Thee en chocolade: een lekker stel!

Thee en chocolade. Vaak wordt gedacht dat deze twee prima bij elkaar passen. Dat is niet altijd het geval. Wél als we het hebben over goedkope chocolade die vooral veel suiker en melkpoeder en een laag aandeel cacao bevat. De smaak hiervan is vaak vlak, plakkerig en zoet en dit combineert met vrijwel alle theesoorten. Wanneer je chocola van een hogere kwaliteit gaat combineren met thee wordt het een ander verhaal. De smaak wordt complexer en dat kan botsen met thee, zeker als deze een stevig eigen karakter heeft. Maar het kan ook zo zijn dat je juist een heel verrassende smaakexplosie krijgt.

Lees meer

Earl Grey

Earl Grey is één van de populairste theeën in de westerse wereld. Hij wordt gearomatiseerd met de etherische olie van de Bergamot citrusvrucht. Er wordt meestal een blend van zwarte thee voor gebruikt, vaak Assam (uit India) en Ceylon (uit Sri Lanka), maar tegenwoordig komen groene, witte en Oolong Earl Grey ook voor.

Lees meer

Nederlandse theeplantage

Een Nederlandse theeplantage, is dat mogelijk? In eerste instantie zou je denken van niet. De theeplant groeit in tropisch en subtropisch gebied, tussen de 600 en 2500 meter hoogte, heeft een licht zure grond en veel zon en regen nodig. Dat laatste is voor Nederland niet zo’n probleem, maar die overige factoren zijn best lastig, met name die gewenste hoogte.

Lees meer

Artikelen 1 tot 10 van 15 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2