Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.            

Ja, ik ga akkoord X
Vanwege COVID-19 kunnen levertijden van onze webshop afwijken

Japanse theeceremonie

Japan kent een verfijnde theecultuur. In de negende eeuw na Christus waren het de Boeddhistische monniken Eichū, Siachō en Kūkai die zorgden voor de grote doorbraak van de populaire drank. Werd thee eerst vooral om medische redenen gedronken, door de jaren heen werd het theedrinken verheven tot een ontspannende ceremonie, omdat het in verband gebracht werd met de ascetische levenswijze van Zen.

Lees meer

Inspiratie voor zelfgemaakte ijsthee

IJsthee kun je natuurlijk gewoon kant en klaar kopen, maar wat is er leuker dan om je ijsthee zelf te maken! In kant en klare ijsthee zit vaak veel suiker, dus door het zelf te maken is het ook nog eens gezonder. Met ijsthee kun je werkelijk waar alle kanten op, want je bepaalt zelf welke soort thee je gebruikt. Om je vast wat inspiratie te geven, hebben we 3 recepten voor heerlijk frisse ijsthee op een rijtje gezet.

Lees meer

Zo zet je een goede kop thee

Thee is een onderwerp waar je niet over raakt uitgepraat. Welke soorten zijn er en hoe herken je deze? Hoe zet je een goede kop thee? Wat is de invloed van water op de smaak? In dit artikel leggen we alles haarfijn uit.

Lees meer

Tea by me: thee van Nederlandse bodem

Een theeplantage in Nederland. Niet erg voor de hand liggend zou je denken. Bij het verbouwen van thee denk je toch eerder aan oostelijk gelegen gebieden in China en India waar een heel ander klimaat heerst. Toch is het een aantal theefanaten gelukt een theeplantage te starten in het Brabantse Zundert. En met succes. Jaren van experimenteren heeft een theeplant opgeleverd die bestand is tegen het Hollandse wisselvallige weer. En van deze plant wordt inmiddels een grote variëteit aan theesoorten gemaakt. We spreken met Anne Adams, product developer en theemaker bij Tea by me.

Lees meer

IJsthee op twee manieren

In de zomer kun je natuurlijk prima een kop thee drinken, maar als je meer zin hebt in iets verfrissends dan is ijsthee de perfecte vervanger. IJsthee kun je kant en klaar kopen, maar het is nog leuker (en gezonder!) om het zelf te maken. IJsthee kan op verschillende manieren gemaakt worden, wij leggen je twee methodes uit: de cold brew en shock brew methode.

Lees meer

Theetrends van dit moment

Thee is een eeuwenoud product dat zich door de tijden heen enorm heeft ontwikkeld. Deze ontwikkelingen blijven doorgaan tot op de dag van vandaag. De laatste jaren wint thee steeds meer aan populariteit en er is meer aandacht voor de vele mogelijkheden van thee. Er is al zoveel bekend over thee, maar toch komen er ook steeds nieuwe trends bij op het gebied van dit bekende drankje. Wij houden natuurlijk alle ontwikkelingen goed in de gaten. Hier een aantal trends van dit moment.

Lees meer

Thee voor elk moment

Thee om rustig wakker te worden in de ochtend, om energie te krijgen in de middag of om te ontspannen na een drukke dag. Thee kan eigenlijk wel op elk moment van de dag en bij elk moment past er weer een andere soort. Hieronder onze favoriete theemomenten met een suggestie voor een bijpassende theesoort.

Lees meer

Theesoorten, welke zijn er en wat is het verschil?

De wereld van thee in eindeloos. Er bestaan oneindig veel soorten en smaken. Toch wordt alle thee van dezelfde plant gemaakt, de Camellia Sinensis. Hoe kan het dan dat elke thee toch anders smaakt? Dat zit ‘m in de verwerking van de thee, die bepaalt namelijk het soort. Lees hier over de verschillende soorten en wat hun verschillen zijn.

Lees meer

Tea pairing

De juiste wijn zoeken bij een bepaald gerecht, iedereen kent het wel. Maar wist je dat dit ook met thee kan?

Lees meer

Chai Latte

Het woord ‘chai’ betekent letterlijk gewoon ‘thee’. In het Nederlands bedoelen we vaak de pittige, Indiase kruidenthee ‘massala chai’ als we het over chai thee hebben. Lees hier alles over deze heerlijk verwarmende thee.

Lees meer

Artikelen 1 tot 10 van 25 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3