4 heerlijke kruidentheecombinaties

Als we het over thee hebben, spreken we officieel over thee die van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis is gemaakt. Thee die wordt gemaakt van kruiden zoals munt of verveine, is dus officieel geen thee, maar toch noemen we dat ‘kruidenthee’.

Een voordeel van kruidenthee is dat deze geen cafeïne bevat. Als je liever niet te veel cafeïne binnen wilt krijgen, is kruidenthee dus een goede optie. De keuze in thee is enorm, maar ook de opties in kruidenthee zijn eindeloos. Hieronder een aantal van onze favoriete combinaties.
 

Munt & honing
Muntthee is enorm populair. Munt heeft een heerlijke frisse smaak en bevat daarnaast veel antioxidanten die bijdragen aan een goede gezondheid. Een lepeltje honing in je muntthee zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar heeft ook een verwachtende werking op je keel. Zeer geschikt bij keelpijn dus! Vul een grote mok met heet, gekookt water en voeg daar een paar takjes verse munt aan toe. Laat het water even een paar minuutjes afkoelen tot drinktemperatuur voor je de honing erbij doet, want kokend water zou de goede werking van de honing vernietigen.

Verveine & citroengras
OVerveine wordt ook wel ijzerhard genoemd en heeft een zachte, citrus-achtige smaak die heel goed samen gaat met de smaak van citroengras. Samen vormen deze kruiden een frisse en aromatische drank die geschikt is voor elk moment van de dag. Zowel verveine als citroengras zouden een positief effect op je spijsvertering hebben en dat maakt deze kruidenthee ook heel geschikt om na de maaltijd te drinken.

Kamille & verveine
De bloemetjes van de kamilleplant kunnen gebruikt worden om een heerlijke zachte kruidenthee van te zetten. De subtiele smaak van kamille gaat heel goed samen met milde smaak van verveine. Beide zouden een ontspannend effect op de gemoedstoestand hebben en dat maakt dat deze combinatie van kruiden geschikt is als avondthee. Je kunt zowel kamille als verveine gedroogd kopen. Maak er zelf een melange van en genieten maar!

Gember & sinaasappel
Gember is een wortel die veel in de Oosterse keuken wordt gebruikt. Niet alleen in gerechten, maar ook in kruidenthee. Naast de lekkere pittige smaak, zou gember ook een weerstand verhogende werking hebben. Wist je dat gember heel goed samen gaat met sinaasappel? De kruidige smaak van gember combineert goed met de zoete en geurige smaken van sinaasappel. Snijd de gember en sinaasappel in plakjes en voeg deze toe aan een glas heet water en je kruidenthee is klaar!

Dit waren een aantal van onze favoriete kruidencombinaties, maar je kunt al deze kruiden ook op een andere manier combineren. Probeer wat jij lekker vindt en daarnaast zijn er natuurlijk nog genoeg andere toevoegingen te bedenken waar je mee kunt experimenteren. Enjoy!