5 redenen waarom bamboe theedozen duurzaam zijn

 

Bamboe is een zeer duurzaam materiaal. Sinds een aantal jaar wordt het steeds vaker gebruikt ter vervanging van tropisch hardhout. Bamboe groeit ontzettend snel, het is sterk, duurzaam en het is van nature zelfvernieuwend. Daarom gebruiken wij het graag als materiaal voor onze theedozen! Maar wat maakt bamboe nu duurzaam? We vertellen je alles over dit duurzame materiaal en waarom wij het gebruiken voor onze theedozen. 

 

Wat is bamboe?

Bamboe is een snelgroeiende grassoort die voornamelijk groeit in Zuidoost Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Er zijn meer dan 1200 verschillende bamboesoorten. Elke soort heeft een hoog aanpassingsvermogen en groeit goed in verschillende klimaten. Bamboe is een duurzaam alternatief voor het gebruik van tropisch hardhout en andere niet duurzame materialen. De plant groeit makkelijk, is erg sterk en van nature zelfvernieuwend. Geweldig toch?!

 

Wat maakt bamboe duurzaam?

 

1) Bamboe groeit ontzettend snel

Een bamboeplant kan tot wel een meter per dag groeien. Dat is drie keer zo snel als de snelstgroeiende boom ter wereld. In iets minder dan vijf maanden kan een bamboeplant zijn volledige hoogte bereiken, waar bomen hier wel jaren over kunnen doen.

 

2) Bamboe is 100% biologisch afbreekbaar en van nature zelfvernieuwend

Een plant die zichzelf vernieuwt? Jazeker, dat is precies wat bamboe doet! Na het oogsten groeien de bamboestengels uit vanuit de wortels weer uit. Daarom hoeft bamboe niet opnieuw te worden geplant.

 

3) Bamboe is sterk

Het lijkt misschien niet zo, maar bamboe is zelfs nog sterker dan staal. Daarom gaan producten die worden gemaakt van bamboe lang mee. Als je je bamboe theedoos goed onderhoudt kan je hem jaren gebruiken zonder dat deze kapot gaat.

 

4) Bamboe produceert veel zuurstof

Bamboe is geen boom maar een gras. Desondanks produceert bamboe een hoop zuurstof. Bamboe produceert zelfs 35% meer zuurstof dan bomen van dezelfde hoogte.

 

5) Voor de groei van bamboe worden geen chemicaliën gebruikt

Omdat bamboe van nature zelfvernieuwend is worden er geen chemicaliën gebruikt bij de groei en oogst van bamboe. Daarnaast zijn bamboe fibers van nature antibacterieel, zonder dat ze hiervoor met chemicaliën behandeld hoeven te worden.

 

Start vandaag nog met bewuster leven en shop je bamboe theedoos hier!