Lunchrecept voor bij de thee: pittige kikkererwten op brood

 

Houd je van thee en gezond eten? Dan is ons lunchrecept met pittige kikkererwten op brood het recept voor jou! Combineer met een lekker kopje jasmijnthee en genieten maar!

 

Recept pittige kikkererwten op brood

 

Wat je nodig hebt

200g kikkererwten • 2 el bloem • 1 tl gerookte paprikapoeder • 1 tl cayennepeper • snufje zeezout • brood naar keuze (tip: bruschetta of donkerbruin stokbrood) • olijfolie • koriander (optioneel)

 

Recept

  1. Giet de kikkererwten af en spoel ze met koud water. Droog ze af met keukenpapier.
  2. Doe de kikkererwten, bloem, zout, paprikapoeder en cayennepeper in een kom en hussel door elkaar.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en gebruik één eetlepel olijfolie om de kikkererwten te bakken. Bak de kikkererwten totdat ze een goudbruine kleur hebben. Haal dan van het vuur en laat rusten.
  4. Gebruik een handmixer en maak er een gladde kikkererwtenspread van.
  5. Doe deze in een kom en maak af met olijfolie, losse kikkererwten en een beetje koriander.
  6. Serveer met jouw brood naar keuze (tip: bruschetta of donkerbruin stokbrood).
  7. Wil je het extra speciaal maken? Serveer dan met avocado en cherrytomaatjes.

 

Ben je op zoek naar meer recepten? Bezoek ons blog en ontdek meer leuke (thee)recepten om het perfecte theemoment mee te creëren!