Thee voor elk moment

Thee om rustig wakker te worden in de ochtend, om energie te krijgen in de middag of om te ontspannen na een drukke dag. Thee kan eigenlijk wel op elk moment van de dag en bij elk moment past er weer een andere soort. Hieronder onze favoriete theemomenten met een suggestie voor een bijpassende theesoort.

Wakker worden
Wat is er fijner dan rustig wakker te worden met een kopje thee. Een theesoort die hier perfect bij past, is zwarte thee. Deze is namelijk zacht van smaak, makkelijk en snel te bereiden en de cafeïne die de thee bevat helpt om goed wakker te worden. Geen wonder dat de beroemde Engelse Breakfast Tea ook zwarte thee is. Wil je liever juist geen cafeïne in de ochtend, dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een ochtendmelange. Dat is vaak een mix van kruiden die een fris en oppeppend gevoel geven en geen cafeïne bevatten. Denk aan munt, anijs, braamblad, citroengras, venkel of rooibos.

 

Bij de lunchbreak
De lunch is een mooi moment om even te pauzeren op een drukke dag. Leg alles even neer en neem er een verkwikkende kop thee bij. Naast dat het gewoon lekker is, kan thee je ook een energieboost geven bij een middagdipje. Ga bijvoorbeeld voor een frisse groene thee, een zachte Oolong of juist voor een fruitige vruchtenthee.

 

Verwenmomentje
Een verwenmoment kan natuurlijk op elk moment van de dag. Voeten omhoog, boek of tijdschrift erbij en een heerlijk kopje thee. Verwen jezelf met een koekje erbij. Wij vinden een chai latte een echte comfort thee. De verwarmende smaken van deze thee passen volgens ons helemaal bij een moment voor jezelf. Tip: neem een extra grote mok en doe er een theelepeltje honing in.

 

Kom tot rust
Kruip lekker op de bank na een drukke dag en neem een kop thee om tot rust te komen. Door te ontspannen voordat je gaat slapen, breng je je lichaam in de rustmodus en dat helpt om beter in slaap te komen. Kamillethee is daar de perfecte thee voor, deze werkt namelijk ontspannend en rustgevend. Naast kamille zijn ook kruidenmelanges met bijvoorbeeld citroenmelisse, valeriaan, lavendel, munt of verveine heel geschikt om tot rust te komen. Het beste is om een melange te kiezen waar geen cafeïne in zit aangezien dit juist voor een oppeppend effect zorgt.

 

Naast deze momenten zijn er natuurlijk nog tal van andere momenten te bedenken waar thee goed bij past. Sommige theesoorten zijn meer geschikt voor het ene dan het andere moment, maar uiteindelijk kies je zelf waar je zin in hebt!