Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.            

Ja, ik ga akkoord X
Vanwege COVID-19 kunnen levertijden van onze webshop afwijken

Veelgestelde vragen

Q: Hoe kan ik de buitenzijde van mijn metalen theepot schoonmaken?

De buitenzijde van de theepot alleen opwrijven met een zachte doek.
Kleine, lichte krasjes of een doffe buitenzijde van de theepot  kunnen met een milde chroom/koper poets weer glanzend gepolijst worden.

Gebruik beslist geen ontkalkingsmiddelen, chemicaliën, schuur- en/of poetsmiddel om de theepot aan de buiten- en of binnenkant te reinigen


Q: Hoe kan ik de binnenzijde van mijn metalen theepot schoonmaken?

Voor het reinigen van de door kalkaanslag (donkerbruin) aangetaste binnenzijde van de theepot geven wij u het volgende advies:
Op de bodem van uw theepot staat of uw theepot geschikt is voor de vaatwasser.

   Bij dit icoon is uw theepot geschikt voor reiniging in de vaatwasser.

 

 Bij dit icoon of geen icoon is uw theepot niet geschikt voor reiniging in de vaatwasser.

Indien uw theepot geschikt is voor in de vaatwasser dan kunt u deze in de vaatwasser reinigen.
Indien uw theepot niet geschikt is voor reiniging in de vaatwasser of wanneer er geen symbool aanwezig is, volg dan onderstaande instructie op:

De buitenzijde van de theepot alleen opwrijven met een zachte doek. De binnenzijde kan gereinigd worden met heet water en een afwasborstel. Ge­bruik beslist geen ontkalkingsmiddelen of chemica­liën, noch schuur- en/of poetsmiddel om de theepot aan de buiten- en of binnenkant te reinigen. Laat de theepot na gebruik niet gevuld staan met water of thee. Let op: de buitenzijde van de theepot kan plaatselijk heet zijn.

Bij hardnekkige kalkaanslag geven wij u het volgende advies:

  In plaats van vloeibaar vaatwasmiddel een half vaatwasmachinetablet aan het hete water toevoegen

  Maximaal een half uur laten inweken

  De binnenzijde met een zachte afwasborstel schoonborstelen en eventueel herhalen

Gebruik beslist geen ontkalkingsmiddelen, chemicaliën, schuur- en/of poetsmiddel om de theepot aan de buiten- en of binnenkant te reinigen. Laat de theepot na gebruik niet gevuld staan met water of thee.

Opmerking
Mogelijke donkere vlekjes aan de binnenzijde van de theepot worden veroorzaakt door thee- aanslag en hebben geen invloed op uw gezondheid. Op den duur wordt de binnenzijde geheel donkerbruin. De theeaanslag zal de smaak van de thee ten goede komen.

Q: Hoe lang heb ik garantie op mijn theepot? 

Bredemeijer Group geeft twee jaar garantie, dit ter onzer beoordeling en onder de volgende voorwaarden:
1. Het betreffende artikel moet worden geretourneerd aan de winkel waar u het artikel heeft gekocht of gefrankeerd aan Bredemeijer Group worden gestuurd onder overlegging van de aankoopnota.
2. De garantie geldt alleen indien het betreffende artikel volgens de bij het artikel geleverde gebruiksaanwijzing is gebruikt en niet is getracht te repareren.
3. Gevolgschade is uitdrukkelijk uitgesloten van deze garantie.

Q: Waar kan ik naartoe als ik een klacht heb over een product van Bredemeijer®?

 U kunt met het betreffende product in combinatie met uw aankoopbewijs terug gaan naar de winkel waar u deze heeft gekocht.

 Q: Zijn er losse onderdelen van Bredemeijer® producten verkrijgbaar?

Ja, diverse onderdelen zoals deksels, knoppen, handvaten, vilt en binnenpotten zijn verkrijgbaar, u kunt hiervoor terecht in onze webshop.

Q: Hoe kan ik het beste theezetten?

  De smaak van thee is afhankelijk van het water waarmee het gezet wordt. Zacht, kalkarm water smaakt het lekkerst. Laat water niet te lang doorkoken, dan verdwijnt de zuurstof  uit het water. Zuurstof zorgt ervoor dat het thee aroma beter wordt opgenomen.

  Breng het water aan de kook. De warmte is afhankelijk van het soort thee.  Voor zwarte theeën mag het water net gekookt zijn. Voor groene thee is 75⁰C ideaal.

  Spoel de theepot voor met een beetje gekookt water. Vul daarna de theepot met het gekookte water. Bij een vulling van minimaal 90% blijft uw thee langer warm in een dubbelwandige Bredemeijer® theepot.

  Gebruik bij voorkeur een theefilter met losse thee. De blaadjes hebben dan alle ruimte om hun aroma aan het water af te geven. U kunt uiteraard ook een theezakje in de theepot laten zakken.

  Roer de thee even door voor het uitschenken. De thee is onderin de pot sterker dan bovenin.

  Spoel na gebruik de theepot om met heet water.


Q: Waar kan ik Bredemeijer® producten kopen?

Bredemeijer® producten zijn verkrijgbaar via de betere theespeciaalzaken, kookwinkels en warenhuizen. Zie hiervoor elders op onze website onder Winkels.

Q: De deksel van mijn Bredemeijer® theepot zit te los of te strak. Wat nu?

U kunt dit probleem zelf eenvoudig verhelpen door het stappenplan hieronder te volgen.

Stap 1.
Haal de deksel van de theepot. Aan de zijkant van de theepot vindt u drie haakjes.

Stap 2.
U heeft een puntig voorwerp nodig dat u achter het haakje kunt steken. Pas op met scherpe voorwerpen (schroevendraaier, mes, nagelvijl etc.), die kunnen de theepot beschadigen of u kunt uzelf hiermee verwonden.

Stap 3.
Wilt u de deksel losser maken? Plaats het puntige voorwerp achter een haakje en duw het haakje voorzichtig iets naar binnen. Een heel klein stukje is meestal al voldoende. Herhaal dit bij de andere twee haakjes.
Wilt u de deksel strakker maken? Duwt u dan de haakjes voorzichtig iets naar buiten.

       

Stap 4.
Plaats de deksel weer terug op de theepot en kijk of deze nu wel goed klemt. Mocht de deksel nog steeds niet goed zitten, herhaal dan nog een keer bovenstaande stap.

Q: Kan ik de gebruiks- en onderhoudstips van mijn Bredemeijer® theepot downloaden?

Ja, dat kan. Klik hieronder op het type theepot dat u heeft om de uitgebreide onderhoudstips te downloaden naar uw computer:

Duet® en Minuet®

Cosy® en Cosy® Manto

Asia gietijzer

Silhouet

Q: Hoeveel water moet ik in mijn fluitketel doen?

Vul uw fluitketel in geen geval tot de rand. Zodra het water gaat koken kan het eruit spatten. In sommige fluitketels staat aan de binnenzijde een streepje tot waar deze maximaal gevuld mag worden.
Om te voorkomen dat de lak van uw fluitketel verkleurt (indien u een gekleurde ketel heeft) kunt u de ketel het beste minimaal tot aan de onderzijde van de tuit vullen.
Ook als u maar een klein beetje theewater nodig heeft.