Ontdek de verfrissende smaken van de lente met deze must-try theesmaken

Verfrissesnde theesmaken

Het is eindelijk lente. Het warme weer en de langere dagen zorgen voor een hernieuwd gevoel van positieve energie. Een van de beste manieren om dit seizoen te vieren, is door te genieten van een kopje thee met smaken die de essentie van de lente perfect weergeven. Van subtiele bloementonen tot fruitige infusies, dit zijn een paar van de lekkerste theesmaken voor de lente.

 

Kersenbloesem thee

Het kersenbloesemseizoen is een langverwachte gebeurtenis in Japan en andere delen van de wereld, waar mensen samenkomen om getuige te zijn van de vluchtige schoonheid van de bloesems. Maar je hoeft niet naar Japan te reizen om de schoonheid van kersenbloesems te ervaren - je kunt er thuis van genieten met een kopje kersenbloesemthee. Deze thee wordt gemaakt door groene thee te trekken met bloemblaadjes van kersenbloesem. Hierdoor krijg je een lichtzoete smaak met een subtiel bloemig aroma. Perfect om van te genieten op een zonnige middag of voor een ontspannend kopje thee in de avond. Wil je de oriëntaalse sfeer compleet maken? Serveer de kersenbloesemthee in een gietijzeren theepot. Dit maakt de beleving nog leuker!

 

Lavendel thee

Lavendel is een bekende voorjaarsbloem met een uitgesproken geur en smaak. Lavendelthee wordt gemaakt door gedroogde lavendelbloemen in heet water te trekken. Zo krijg je een kalmerende en rustgevende thee die perfect is om te ontspannen. De bloemige tonen van lavendel zijn een geweldige aanvulling op andere theesoorten, zoals kamille of groene thee en resulteren in een unieke en verfrissende melange.

 

Citroen thee

Citroen heeft een scherpe citrussmaak die de frisheid van de lente perfect weergeeft. Citroenthee wordt meestal gemaakt door zwarte thee te trekken met partjes citroen of geraspte schil. Dit geeft een pittige en verfrissende smaak. Het is een geweldige optie voor een oppepper in de ochtend of middag en past goed bij andere citrussmaken, zoals sinaasappel of grapefruit. Om de beste smaak te krijgen trek je de citroenthee in een glazen theepot met filter.

 

Hibiscusthee

Hibiscusthee is een fruitige thee die wordt gemaakt van de gedroogde bloemen van de hibiscusplant. De thee heeft een felrode kleur en een heerlijke, fruitige smaak. Hibiscus is rijk aan vitamine C, wat helpt om je immuunsysteem en je algehele gezondheid te stimuleren. Een heerlijk kopje thee voor het voorjaar. De kleur komt nog beter tot zijn recht in een glazen theepot.

 

Jasmijnthee

Jasmijnthee is een klassieke thee die in de lente vaak wordt gedronken vanwege de zachte, bloemige smaak. Deze thee wordt gemaakt door groene thee te trekken met jasmijnbloemen. Zo krijg je een lichte en verfrissende thee die perfect is voor warmer weer. Jasmijnthee past goed bij zoet en hartig lekkers. Onze favorieten zijn zoete lekkernijen zoals gemberkoekjes.

 

Op zoek naar een theepot voor bij je lentethee? We hebben een mooie selectie theepotten die geschikt zijn voor losse thee, gedroogd fruit of theezakjes. Bekijk ons aanbod en kies jouw favoriet!