Zo organiseer je een Christmas tea party

 

Tijdens de feestdagen genieten we het meest van warme momenten met familie, zoals gezellig met zijn allen rond het haardvuur zitten en het hooghouden van kersttradities. Eén traditie die wij graag met jullie delen is het vieren van een Christmas Tea Party. Een tea party is namelijk ook een heel goed excuus voor een feestelijke tafelschikking met het luxe servies en, natuurlijk, het kerst tafelkleed. In dit artikel vertellen wij je hoe je een Christmas Tea Party organiseert!  

 

De mensen

Het allerbelangrijkste zijn de mensen met wie je het viert. De feestdagen zijn een tijd waarin je deelt, dankbaar bent voor de mensen om je heen, en je tijd doorbrengt met de mensen van wie je houdt. Dat hoeft niet alleen familie te zijn, je kunt ook vrienden uitnodigen. Zorg er wel voor dat iedereen die je uitnodigt het met elkaar kan vinden. Op die manier houd je het warme kerstgevoel het beste vast!

 

Het eten

Het mooie van een tea party is dat het eten lekker simpel is. Je hebt wat zoete hapjes nodig en wat hartige hapjes. Het maken van de zoete hapjes is direct een activiteit voor met de kids, namelijk: koekjes bakken! Als je een Christmas Tea Party organiseert met de kinderen erbij, dan is dit een leuke activiteit om overdag te doen.

Wat betreft de hartige hapjes: sandwiches gaan er altijd wel in. Een aantal voorbeelden van overheerlijke sandwiches zijn: ham en kaas, pindakaas en jam, chocolade- en hazelnootpasta en natuurlijk de klassieker: kip. Je kunt de sandwiches van tevoren klaarmaken en serveren wanneer dat uitkomt. Als je extra wilt uitpakken kun je wat gesneden fruit toevoegen als garnering. Aardbeien, banaan en ananas zijn makkelijk te combineren, en je kunt ze ook nog eens in leuke kerstvormen snijden!

 

De thee

Koop een groot assortiment thee in met verschillende smaken. Zo hebben alle gasten een kans om een ander smaakje uit te proberen. Probeer ook om de smaken te kopen waarvan je denkt dat ze goed samengaan met het eten dat je hebt uitgezocht. Het is geen exacte wetenschap, maar een hele fruitige thee gaat bijvoorbeeld niet goed samen met een kip sandwich. Witte thee, kamille, earl grey en verse munt zijn theesmaken die toegankelijk en makkelijk te combineren zijn. Heb je de perfecte theepot ook nog niet gevonden? Wij hebben alle theepotten die je met kerst zou kunnen wensen. 

 

De versiering

Om alvast in de stemming te komen kun je een leuke kerst afspeellijst aanzetten en meezingen met kerstliedjes. Het zingen van kerstliedjes is een hele leuke bezigheid voor de kinderen, maar ook voor de ouders! Daarnaast moet je natuurlijk een kerstboom hebben. Als je die nog niet hebt opgezet, kun je hem nog versieren met handgemaakte kerstornamenten! Je kunt bijvoorbeeld kleine theepotten en theekopjes uit karton snijden en deze versieren. Wat ook leuk is, is het beschilderen van oude theekopjes en die in de kerstboom ophangen. De mogelijkheden zijn oneindig!

 

De volwassen tea party

Om de tea party iets spannender te maken hebben we voor de ouders nog een leuke kersttip. Thee gaat namelijk ook heel goed samen met een alcoholische versnapering! Als de kinderen lekker bezig zijn met het versieren van hun kerstkoekjes en het zingen van liedjes kunnen jullie als ouders even rustig zitten, relaxen en genieten van een kopje verrijkte thee. Lekker om te combineren zijn: zwarte thee met rum, groene thee met whisky, en kamille thee met gin. Meer smaakvolle combinaties vind je hier!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Neem dan ook een kijkje bij onze andere blogs! Fijne kerst iedereen!

 

*Blijf veilig en let goed op de corona maatregelen die gelden in jouw gemeente.*