Zoete aardbeienthee maken: zo doet je dat!

 

De zomer staat weer voor de deur! Dat betekent dat we weer mogen genieten van de frisse buitenlucht, van de eerste zonnestralen en van lekkere, zoete fruittheetjes. In de zomer kiezen we vaak voor de zoetere theesmaken die ons doen denken aan de zon, zoals aardbeienthee. Wil je ook in een handomdraai thuis zoete aardbeienthee maken? Zo doe je dat!

 

Waarom aardbeienthee?

Aardbeienthee is zoet, fruitig en fris om te drinken. De smaak doet denken aan de zon en de zomer. Vooral de smaak van verse aardbeien brengt deze thee echt tot zijn recht. De zoete thee is een leuke afwisseling op je dagelijkse theetje en is ook nog eens een gezonde keuze!

 

Wat heb je nodig voor jouw perfecte kopje thee?

 

Ingrediënten:

 • 15 verse aardbeien
 • 3 eetlepels honing (of agavesiroop)
 • 1 citroen
 • 1 liter water

 

Zoete aardbeienthee thuis maken

Bereiding:

 1. Start met het wassen van de aardbeien. Snijd daarna het groene kroontje eraf en snijd de aardbeien in kleine stukjes.
 2. Breng één liter water aan de kook in een grote pan en doe de aardbeien erin. Draai als het water kookt het vuur omlaag en laat de aardbeienthee drie minuten zachtjes doorkoken.
 3. Voeg drie eetlepels honing (of agavesiroop) toe en roer goed door.
 4. Snijd de citroen in dunne schijfjes.
 5. Serveer de aardbeienthee in een mooi theeglas met een schijfje citroen.

 

 

Toch meer zin in een frisse ijsthee? Dat kan!

Een kopje aardbeienthee is altijd lekker, maar op een zonnige dag heb je misschien meer zin in een verkoelende kop ijsthee. Volg de volgende stappen om van je zoete aardbeienthee een verfrissende aardbeien ijsthee te maken!

 1. Laat de aardbeienthee afkoelen.
 2. Voeg een handvol ijsblokjes toe.
 3. Voeg drie takjes verse munt toe en roer goed door.
 4. Serveer de aardbeien ijsthee in een theeglas met ijsblokjes met een schijfje citroen.

 

Maak de zomerlook af met een mooie glazen theepot en theeglazen! Neem een kijkje in onze uitgebreide collectie theepotten en accessoires en vind jouw favoriet!