6x de lekkerste thee voor de herfst

6x de lekkerste thee voor de herfst
 

Herfst! De tijd van het jaar waarin we nog meer genieten van een warm kopje thee. Nu de dagen kouder worden spenderen we meer tijd binnenshuis. We zitten op de bank met een goed boek en een kopje thee, of we theeleuten de hele middag met vrienden en familie. In dit blog vind je onze tips voor de lekkerste thee voor de herfst.

 

Herfstsmaken

Wij hebben zes heerlijke theerecepten voor je verzameld om de herfstmaanden mee door te komen. In de herfst hebben we vaak zin in andere smaken dan in de zomer. Wanneer de dagen korter worden kiezen we liever voor rijkere, kruidige smaken. Herfstfavorieten zijn natuurlijk appel, sinaasappel en kaneel. In deze zes herfst theerecepten vind je ze allemaal terug!

 

Herfstthee 1: massala chai latte

Het woord ‘chai’ betekent letterlijk gewoon ‘thee’. In het Nederlands bedoelen we vaak de pittige, Indiase kruidenthee ‘massala chai’  als we het over chai thee hebben. Chai massala bestaat uit een blend van kruiden en specerijen. Deze ingrediënten vind je er altijd in terug; zwarte thee en kruiden zoals gember, kardemom, peper, kaneel en kruidnagel. Een echte treat op een koude en regenachtige dag. Het recept vind je hier.

 

Herfstthee 2: kamillethee latte

Een favoriete smaak onder theeliefhebbers is kamille. Dit komt door de prettige zoete smaak en kalmerende werking. Het is een kruid met veel gezondheidsvoordelen en het drinken van thee met kamille helpt je om te ontspannen. Maar soms wil je nog een stapje verder. Voor theeliefhebbers die ook van een smaakvolle latte houden hebben wij de kamillethee latte bedacht! Het recept vind je hier.

 

Herfstthee 3: oranjethee met sinaasappel en kaneel

Een verwarmend kopje thee voor een regenachtige herfstdag. Deze thee wordt gemaakt met sinaasappel, kaneelstokjes, rietsuiker en citroensap. Deze warme, geurige thee doet denken aan herfstvakanties met familie en is lekker zoet en kruidig. Het recept vind je hier.

 

Herfstthee 4: herfstkleuren

Wat deze thee zo lekker maakt is de heerlijke combinatie van de smaken sinaasappel, kaneel, gember en kruidnagel. De thee heeft de kleuren van de herfst en ziet eruit als een herfstbos in je theeglas. Perfect voor een herfstdag op de bank! Het recept vind je hier.

 

Herfstthee 5: spicy pepper

Heb je de regen getrotseerd en lekker de hele dag gewandeld in het bos? Met deze pittige thee warm je gelijk op na een koude herfstdag. De verassende combinatie van rode peper en kaneel is een echte aanrader voor deze herfst! Het recept vind je hier.

 

Herfstthee 6: cool mint

Ben je niet zo van pittig en geniet je meer van een verfrissende thee terwijl je opkrult onder een warm dekentje op de bank? Dan hebben we voor jou de cool mint thee. Deze fijne theesmaak wordt bereid met groene thee, verse munt en een kaneelstokje. Verfrissend herfstig! Het recept vind je hier.

 

Kun je maar geen genoeg krijgen van deze lekkere herfstige theerecepten? Meer theerecepten vind je hier!